Laissez faire art café breidt uit!!!

Allereerst mijn portugal reis, op sociale media FB en Insta heb ik dagelijks filmpjes en foto's gedeeld. Wat was het mooi en wat hebben we veel geleerd. Nu nog even sparen voor een draaischijf :)

Genoten van: back to basic, geen TV, geen internet, geen radio, geen airco en geen ventilator en warm, heel warm.

Als het er even in zit ga ik volgend jaar beslist weer. Dank lieve @margavandonselaar, mede draaiers, www.aceramica.nl, cees, krish en martin, www,casadeseiras.pt, en onze kokkin myriam. We hebben genoten!Laissez Faire Art Café breidt uit:

In mijn atelier:

Werd er flink geïnvesteerd in keramiekovens, Raku-oven, een knusse workshop ruimte waar tot 12 personen gewerkt kan worden. Maar ook cursussen van 5 of 10 lessen waar dieper ingegaan wordt op keramiek en glazuurtechnieken.

Ik zet onder het kopje workshops nooit vaste datums. de reden daarvoor is dat ik graag met mensen individueel een datum en tijdstip afspreek en ik de groepen graag klein houdt ( max. 4-6 pers). Waarom?

Omdat ik het belangrijk vindt dat mensen aandacht krijgen tijdens een workshop. Niet iedereen wil graag hetzelfde maken, en is even creatief onderlegd en dat kan niet als je met 12 man aan tafel zit. Dus.... individuele aandacht en tijd kan ik alleen geven met kleinere groepen. Dat wil niet zeggen dat grotere groepen niet welkom zijn, in tegendeel!. Maar dan wordt wel door iedereen hetzelfde gemaakt.


In onze winkel :

Ruim ingerichte winkel en een gezellig rustgevend terras bij onze kruiden/bloementuin.

Huisgemaakte keramiek, beelden, schilderijen, vintage, vakwerk met regionaal hout, snuisterijen, serviesjes, glaswerk, kortom, te veel om op te noemen. Kom zelf maar eens kijken en sfeer proeven! Dinsdag t/m zaterdag geopend vanaf 11.00 uur tot 17.00 uur. Op zaterdag zelfs vanaf 9.00 uur en donderdag tot 19.00 uur!! In de zomer ook af en toe op zondag, van 13.00 tot 16.00 uur, te volgen via FB/Insta. Nog een mooi cadeau nodig? Voor jezelf of iemand die je lief hebt? Denk aan cadeaubon voor de winkel of workshop, prachtige handgemaakte keramiek, beeld of schilderij, of onze huisgemaakte bio Limoncello.....het staat allemaal voor U klaar! Lekkere zaken: Romige strandkrabbensoep, diepgevroren per ltr. Portsaus kant en klaar, diepgevroren per 1/2 ltr. Huisgemaakte biologische limoncello per ltr of 1/2 ltr. Biojams en honing van Mariënwaard per potje Prachtige bio olijfolie uit Spanje per blik van 1 ltr. Goed nieuws! Onze leveranciers van weleer hebben we terug gehaald. Aan de bar in de zaal kunt u proeven van onze Peezekoffie en Thee, biologische/fairtrade Thiessen wijnkopers, Franse, Spaanse en Portugese bio wijnen Vinissimo, Italiaanse bio winen Chocolate Company Specials, bijzondere chocolade Nieuwsgierig? Kan ik me voorstellen! Loop gezellig even binnen, pak een kopje koffie en loop lekker rond om de boel eens te "scannen" Ter zijde maar niet onbelangrijk!: Vanaf 1 augustus zal onze vaste telefoonnummer 043-4511657 komen te vervallen en loopt alles via

Nicole : 0031-6-11582924

Jack : 0031-6-11582925 Okeee... en nu naar wat er allemaal op de planning staat komende zomer.

  1. Ik heb GEEN zomerstop!

2. De hele zomer door kun je dus ook gewoon workshops en cursus bij mij volgen. Heb je interesse?... gewoon even via de website een mail sturen of appen belllen, afspraken worden individueel ingepland.

3. En supertrots als ik ben, op 24 juli sta ik met www.laissezfaireartcafe.nl op de internationale keramiekmarkt heuvelland in Carré hoeve de Laathof in Mesch, georganiseerd door www.stichting heuvellandkramiek.nl . Met internationale keramisten een supermooi evenement in een evenzo mooie omgeving.

4. Op 3 en 4 september is er het "Open Atelier Eys". Alle atelierhouders in Eys hebben dan de deuren het hele weekend open staan voor publiek. En dat zijn er nogal wat, een kleine greep, Glasatelier Els Steensma, Godfried Dols Beeldend kunstenaar, Studio Puur Natuur van Lisette Meesters, Atelier Daan Daniëlle Posthumus

En nog veel meer.... . Meer informatie volgt z.s.m.


ZOMERWORKSHOPS We gaan dan samen leuke vrolijke dingen maken voor in de tuin of balkon. Van bloemen, klaprozen en vogelhuisjes tot mooie windlichten voor op je terrastafel.

De eerste middag maak je van klei samen met mij een of 2 mooie items. Vervolgens moet dit 2 weken drogen en gebakken worden. De tweede woensdag middag gaan we dit werk glazuren in lekkere mooie frisse voorjaarskleuren Keuze genoeg bij mij in het atelier. Dit moet vervolgens weer gebakken worden.

Deze workshop kost € 75 ( voor 2 dagdelen van 2.5 uur ) inclusief alle materiaal, 2 x bakken, glazuur, koffie thee en wat lekkers.

Wil je je aanmelden ? GEZELLIG!, Alleen of samen met een vriend of vriendin? Neem dan gerust contact met mij op via Tel: 06-11582924 of via Mail: laissezfaire.artcafe@gmail.com

https://www.laissezfaireartcafe.nl/event-details/voorjaars-kriebelsZin om verschillende technieken te leren?. Even wat verdieping en eens aan een groter werk beginnen?. dat kan met een rittenkaart!.

CURSUSPRIJZEN 2022


5-ritten kaart € 110,- exclusief materialen, bakken, glazuren

10-ritten kaart € 220,- exclusief materialen, bakken, glazuren


workshops van 2 dagdelen op individuele afspraak € 75,- ( behalve Raku stoken of anders vermeldt.)

Rakustoken 2 dagdelen € 100,-


De zomer wordt mooi zeker weten! En ga je op vakantie, dan geniet met volle teugen, zoniet , geniet dan ook met volle teugen....Geneet van ut leave.
Dikke kus en liefs Nicole en Jack