top of page

Najaar 2023Allereerst dank aan alle nieuwe mensen die zich aangemeld hebben via Taverne Lambieck voor deze nieuwsbrief. En ons ook willen blijven volgen via www.laissezartcafe.nl . De nieuwsbrief van Laissez faire zal inhoudelijk ietsje anders zijn dan U gewend bent van Lambieck maar zeker niet minder interessant.

Zowel Jack als ik zullen jullie regelmatig op de hoogte houden van alle "ins and outs" van onze mooie knusse winkel en mijn atelier. Ik zal de "clay-talk" voor mijn rekening nemen en Jack zoals U gewend bent zal als vanouds mooie verhalen vertellen over alles wat met gastvrijheid, en onze winkel te maken heeft.


De zomer loopt langzaam ten einde en we hopen dat jullie allemaal heerlijk hebben kunnen uitrusten.

Bij ons liep de zomer ietsje anders dan we hadden gewild. Ik heb regelmatig met cursisten en workshoppers moeten schuiven om alles geregeld te krijgen. ik wil jullie hartelijk danken voor jullie begrip en flexibiliteit. Zonder jullie hulp was het deze zomer niet gelukt. Nogmaals dank.


Nu het najaar zich langzaam begint aan te kondigen is het programma voor de laatste maanden van het jaar al klaar.


WORKSHOPS NAJAAR 2023

September en oktober : Indian Summer werken met bladeren, kruiden en alles

wat de natuur te bieden heeft .

Vanaf Oktober: Kerst, bomen ballen, stallen, ornamenten. lichtjes.

Voor de cursisten staan de datums tot en met november onder het kopje Cursusdatums 2023. Mocht je een keer niet kunnen: geef dat dan tijdig door, dan kan ik nog iemand blij maken met een plekje. Je les schuift dan gewoon door naar de eerstvolgende datum in je schema.

Rittenkaarten


Tevens staat onder kopje Cursus en rittenkaart omschreven wat een 5 of 10 ritten cursus precies inhoudt. Mocht je interesse hebben?., er zijn nog een aantal plekken beschikbaar voor 2023.
Evenementen in het najaar van 2023


De volgende evenementen staan al gepland. De volledige omschrijving vindt je onder het kopje

Evenementen najaar 2023

Inschrijven voor de BELEEF maand en andere workshops kan via mail: laissezfaire.artcafe@gmail.com of via whatsapp 06-11582924 of gewoon je naam en tel. nummer op de lijst zetten in mijn atelier.


1. Zaterdag 9 september "Ongerweag daag"van L1 in de kasteeltuinen van Arcen. Klik op onderstaande link:


2. In de maand september en oktober Workshop " Indian Summer " klik op onderstaande link:


3. Vanaf oktober Workshop Kerst bomen, ballen, stallen en ornamenten Klik op onderstaande link:

4. De hele maand oktober staan alle zaterdagmiddagen in het teken van BELEEF maand #cittaslow van de Gemeentes Gulpen-Wittem, Eijsden-Margraten en Vaals


5. Zondag 17 december Kerstmarkt Pendile-Plein Eijs


Tot Zover "claytalk".


ONZE WINKEL


De winkel wordt weer langzaam omgetoverd in een warme knusse cocon zo richting het najaar.,

Elke week is Jack op pad om onze biologische lekkernijen, mooie en leuke, kleine of grote hebbedingen met de grootste zorg in te kopen. Dat is namelijk het grootste compliment wat we steeds krijgen : "wat ziet het er weer mooi en gezellig knus uit"!.

De beleving, de rust en de sfeer maken het dat, niet alleen wij maar ook de cursisten, winkelbezoekers en passanten

zich thuis voelen.

Jack maakt elke maand verse limoncello en de biologische amalficitroenen ( waar wij alleen de schil van nodig hebben) vinden gretig aftrek bij de cursisten en workshoppers. Het is zonde om die mooie smaakbommen weg te gooien. Je kunt er namelijk nog heerlijk sap van persen om te drinken of om ijs-citroenblokjes van te maken.

Ook in het najaar, want de amalficitroenen hebben ook verschillende groeiseizoenen, en dus ook verschillende smaakbelevingen ( voorjaar, zomer, najaar).
Samen gaan we er een mooi creatief, knus en warm najaar van, met mooie vormen en kleuren.


Het gevoel dat ik krijg als ik mijn "werkplaats" inloop en de lichten aandoe daar kan niets tegenop. Ik wordt er blij van en rustig tegelijk. Ik wordt er hyper van en stil tegelijk. Het is de ruimte die mij balans geeft.


En dat is de kunst van keramiek maken: de balans vinden!.


Deze nieuwsbrief schrijvende hopen we dat we elkaar snel zien in onze winkel/keramiekatelier Voor een kop koffie, een kadootje, workshop, cursus of gewoon zomaar, Gezellig we verheugen ons al. Vanaf vrijdag 1 september zijn de deuren weer als vanouds geopend. Tot dan,


Lieve groet, Nicole en Jack


Comments


bottom of page