top of page

2020 Een nieuw begin!

2020... het jaar van een nieuw begin. Komende week start ik met mijn workshops keramiek. We hebben hard gewerkt om het atelier mooi in te richten en alles op een mooie plek te zetten. Jack is met rekken aan de slag geweest. En ik heb gezorgd dat alle materialen en hulpmiddelen er zijn. Zelf heb ik wekelijks mijn lessen en probeer me zoveel mogelijk technieken eigen te maken. Oefenen, oefenen en nog eens oefenen .......zo ontstaan hele mooie dingen maar mislukt er ook al eens wat... hoort bij het leerproces.

In januari mag ik niet klagen over het aantal deelnemers maar een paar cursisten erbij zou nog wel kunnen. Ik moet natuurlijk ook een beetje geduld hebben. Via de gebruikelijke sociale media kanalen FB en Instagram onder laissezfaireartcafe!!!, probeer ik mensen te prikkelen met mooie foto's van mijn creaties. En middels leuke flyers die ik op een aantal plekken heb opgehangen hoop ik natuurlijk ook reacties te krijgen.



Workshops

Mijn oven is de motor en mijn enthousiasme de basis van alles wat ik in het komende jaar ga doen.

13 en 27 januari ( maandagavondgroep) van 19.00 tot 21.30 uur heb ik nog 1 plekje.

15 en 29 januari ( woensdagochtendgroep) van 09.30 tot 12.00 uur heb ik nog 3 plekjes

3 en 17 februari ( maandagavondgroep) van 19.00 tot 21.30 uur

5 en 19 februari ( woensdagochtendgroep) van 9.30 tot 12.00 uur


Zoals ik al zei: veel geleerd de afgelopen weken. Mijn grote dank gaat uit naar mijn lerares marga. Zij is degene geweest die mij met al haar positieve energie, enthousiasme, wijze lessen, steeds weer geprikkeld heeft. En natuurlijk Jack, zonder hem en zijn nooit nalatende motiverend vermogen was dit allemaal niet van de grond gekomen


HARD WERKEN

Het klopt gewoon dat door hard werken, met vallen en opstaan je je dromen wel degelijk kunt verwezenlijken. Hoe klein of groot deze dan ook mogen zijn. De mijne zijn klein. En met kleine mini-stapjes, geduld, leergierigheid en doorzettingsvermogen kom ik daar waar ik wil zijn.

Hieronder een paar van mijn laatste creaties. Ik zie en voel vooruitgang en dat maakt me blij.





Mijn atelier.......


Is er helemaal klaar voor. Ik heb er ontzettend veel zin in. Alles heeft zijn plek. Alles valt op zijn plek. Wat een fantastisch gevoel.

Samen gaan we er een mooi creatief jaar van maken, met mooie vormen en kleuren.

Het gevoel dat ik krijg als ik mijn "werkplaats" inloop en de lichten aandoe daar kan niets tegenop. Ik wordt er blij van en rustig tegelijk. Ik wordt er hyper van en stil tegelijk. Het is de ruimte die mij balans geeft.


En dat is de kunst van keramiek maken: de balans vinden!.


Vanaf hier achter mijn laptop werkend aan mijn 3e blog wens ik jullie creativiteit, kleur en balans in 2020!..


tip: kadootje nodig ? "think creative"

ik heb supermooie kado-bonnen.


Dikke kus en liefs Nicole


Comments


bottom of page