top of page

Een nieuw jaar een nieuw begin
2023

@laissezfaireartcafé

 

2023 begon heerlijk met cursisten die allemaal graag verdieping wilden in hun technische vaardigheden.

Ik had me voorgenomen om in 2023 meer aandacht aan glazuurtechnieken te besteden. Je raakt immers niet uitgeleerd. Samen met mijn medemaatje Marga hadden we weer een aantal masterclasses uitgezocht om zo onze eigen technieken te verbreden.

Hoe anders verliep dit jaar…. Na een heerlijke vakantie in februari samen met al onze kinderen in Oostenrijk veranderde er nogal wat voor ons hier thuis.

Maar dat weten jullie inmiddels allemaal. Nu bijna een jaar verder kunnen we zeggen dat we dit jaar “overleefd” hebben.

We gaan ervan uit dat 2024 er wat fijner gaat uitzien. We gaan er in ieder geval weer wat moois van maken.

En dat mooie nieuws hebben we vandaag ontvangen!!!!. Miene leeve is "schoon" man man wat zijn wij blij.

2024 gaat een fantastisch jaar worden.


Net als in 2023 wil ik in het atelier mijn lieve cursisten naar een hoger plan tillen. Voor de een is dat meer verdieping en aan groter en moeilijker werk werken, voor de ander is dat werken aan meer zelfvertrouwen en vaardigheden. Kijk dat is nou echt het mooie aan met klei werken.

Het is net of de klei alle gedachtes zeker de negatieve via je handen uit je hoofd zuigt en deze opslurpt en je hoofd leeg maakt. Het heeft voor mij althans een bijna meditatieve werking. Van hoofd leeg maken tot creëren. Van tot rust komen tot verdieping. Van gezelligheid tot mooie vriendschappen. Dankbaar dat ik zulke mooie dingen kan en mag doen. En ik hoop dat we in 2024 net zoveel mooie dingen gaan maken, vriendschappen gaan sluiten maar vooral gaan genieten van wat we hebben.

Ok, voor zover mijn mijmeringen. "geneet van ut leave".


CURSUSDATA en andere zaken:

De cursusdatums voor de eerste 3 maanden heb ik net aan iedereen doorgegeven en staan ook vermeld op de website (kopje cursusdata 2024).

Er zijn ook al een aantal datums gereserveerd voor Raku-stoken. De inschrijflijst hangt in mijn atelier, of je mailt, belt of appt gewoon even. Onder het kopje workshops staat alles nog een keer precies omschreven.

Even nog een reminder voor de cursisten: Afmelden voor een les liefst even via whatsapp, ik onthoudt nl. niet alles wat er geroepen wordt :)


2024 gaan we er fris en fruitig tegenaan. De winkel kruipt over een paar weken weer uit de winterse sferen, daar zijn we al druk mee bezig. Ook een van de leuke dingen: op inkoop gaan en nieuwe creaties bedenken voor het voorjaar en zomer. Heerlijk om al die ideeën die in je hoofd dwarrelen vorm te gaan geven in en met klei.Vanachter mijn laptopje wensen we jullie allemaal "unne gooje roetsj" blijf gezond en geniet van het leven.


Liefs Nicole, Jack en Loeki

Comments


bottom of page