top of page

Op naar een mooi najaar vol kleur.

Het wordt langzaam kouder, de kachel heeft deze week voor het eerst gebrand. Toch heeft dit ook wel weer wat gezelligs. De workshops voor het najaar lopen al lekker vol, maar er kan altijd nog wat bij.


Ik hou van "het buiten zijn" en mijn programma voor het najaar speelt daar helemaal op in.

Samen met een lieve collega hebben we besloten om in het najaar ( oktober en november), en als het even meezit ook de winter door, elke paar weken een Raku-avond te organiseren.


Hoe werkt dat?

Deze happening bestaat uit 2 dagdelen. Het eerste dagdeel maak je onder begeleiding een werk met raku-klei. De datum voor dit dagdeel is individueel in te plannen.

Het tweede deel van deze workshop vindt plaats op een zaterdagavond. Deze datum staat vooraf vast. Voor oktober is dat de 31e ( deze is helaas al vol ) en voor november is dat de 21e. Op deze avonden gaan we met z'n allen ons reeds gemaakte werk glazuren en direct bakken in de raku-oven buiten. Onder het genot van een hapje en drankje gaan we stap voor stap het proces van raku-stoken doorlopen. Van opstoken in de gasoven tot het werk roodgloeiend uit de oven halen en in houtsnippers leggen zodat het vuur en rook zijn werk kan doen.

Warme kleding is handig omdat we deels buiten zijn..... nat worden we niet mocht het regenen want we staan overdekt. Meer info: klik op deze link: https://www.laissezfaireartcafe.nl/event-details/raku-stoken-november


Hierboven een kleine impressie van Raku-stoken en wat er nog meer allemaal gaat gebeuren dit najaar.


Voor kinderen vanaf 6 jaar heb ik ook een leuke woensdagmiddag workshop in de maand oktober.

Kabouters, paddestoelen, spookjes, gek, groot, klein, kleurig alles is mogelijk.


Ook werken met herfstbladeren is juist nu leuk om te doen. Bel of mail even dan kunnen we een afspraak maken. Nog leuker is als je gewoon even binnen wipt, dan kun je in ieder geval al de gezellige en knusse sfeer proeven.

Zoals jullie zien van alles leuks op de planning.


Laten we het samen mooi en gezellig maken richting de donkere dagen van het najaar.


Hoop jullie snel te zien.

Liefs Nicole xxx


Comments


bottom of page