top of page

Optimistisch op weg naar 2021

Op z'n zachts gezegd een bizar jaar 2020. Van mijn flexibiliteit werd nogal wat gevraagd. OPEN-DICHT-OPEN-DICHT.....iedereen heeft deze periode op z'n eigen manier door en beleefd. Maar ik zal toch plannen moeten gaan maken voor het nieuwe jaar. Op het moment dat het weer mag wil ik er weer vol voor gaan., en al mijn lieve cursisten weer begroeten in mijn atelier.

De afgelopen weken waren hectisch, van gezellig de hele dag de deur open naar afhalen en rond de kersttijd ook bezorgd.

Dankbaar ben ik voor alle lieve mensen die Laissez faire art café zijn blijven bezoeken zowel fysiek( toen dat nog mocht) als via de sociale mediakanalen, telefoon, website en mail.


Het programma voor komend jaar gaat er lekker vrolijk uitzien. Ik heb veel geëxperimenteerd met glazuurmethodes en wil daar graag een aantal workshops mee gaan doen.Verder veel vrolijks en geks komend seizoen. Een beetje vrolijkheid kunnen we allemaal wel gebruiken nu. Uiteraard komen de klaprozen in alle soorten en maten weer aan bod, ook de vogelhuisjes zullen niet ontbreken. Maar ik wil ook met vogels, koeien en andere dieren aan de slag. Groot, klein, gek, sierlijk.


Nu tijdens de lockdown kan ik me daar volop aan geven en nieuwe workshops gaan samenstellen.

Voor een uitgebreid overzicht kijk onder het kopje workshops op deze site.


Het eerste jaar is omgevlogen. Ik heb door schade en schande veel geleerd.

Vandaar dat ik in 2021 een aantal zaken ietsje anders ga aanpakken.

Hier enkele zaken op een rij:

* De duur van het klei-dagdeel mag maximaal 3 uur duren. Langer is gewoon niet aan te raden. Je kunt onmogelijk langer de focus en concentratie houden. Zeker bij de afwerking moet je fris zijn. Want met net zoveel tijd en moeite waarmee je je werk maakt, moet je het ook afwerken en finetunen

* De moeilijkheid van het werk bepaalt het aantal keren dat je zult komen. De moeilijkheidsgraad is afhankelijk van de ervaring van de cursist, het gekozen onderwerp, de te hanteren techniek etc. Ik schat dit van te voren in.

Een workshop met een gemiddelde moeilijkheidsgraad duurt dan ook 2 x 2.5 a 3 uur (1 dagdeel kleien en 1 dagdeel glazuren). Hierop is de prijs berekend. Is het te maken werk moeilijker dan zul je nog een keer terug moeten komen en zal in onderling overleg een meerprijs in rekening worden gebracht.

* Mensen die een vrije keuze willen maken voor een workshop zijn natuurlijk ook van harte welkom, maar dienen wel vooraf samen met mij te bepalen wat hun keuze gaat worden. Dit om teleurstellingen te voorkomen indien een gekozen item niet haalbaar of te moeilijk is.


De 5 RITTEN EN 10 RITTEN KAART is een leuke introductie om besmet te raken met het "KERAMIEKVIRUS".

Zo kun je op je gemak werken aan een zelf gekozen onderwerp. Ik begeleidt je dan door de verschillende technieken uit te leggen en je wegwijs te maken in de wondere creatieve wereld van keramiek.


1 losse les van 2.5 uur kost € 20,- ( kleien of glazuren )

5 ritten kaart 5 x 2.5 uur kost €95,- (maximaal 3 mnd. geldig)

10 ritten kaar 10 x 2.5 uur kost € 185,- (maximaal 6 mnd. geldig)

Deze prijzen zijn exclusief materiaal/bakken en glazuren. Prijzen hiervoor zijn afhankelijk van de grootte van het werk.

Rittenkaarten en losse lessen worden gelijk betaald per pin of cash.


Wat natuurlijk ook geboren is uit nood is de webshop op deze site. Neem maar eens een kijkje. Ik probeer hem steeds met leuke kleine hebbedingen bij te werken. Het bestel en afreken systeem is gewoon nog ouderwets : even een berichtje sturen, bellen of appen. Ik hou toch gewoon van de persoonlijkere benadering.

Wellicht dat ik dit in de toekomst wel ga automatiseren, maar voor nu is deze vorm al een eerste stapje.


Zo en nu aan de slag met de verschillende leuke workshops.

Vanachter mijn laptop wens ik jullie in ieder geval een mooi, creatief, kleurrijk 2021 met iets meer vrijheden dan het afgelopen jaar en vooral een goede gezondheid.


Heel veel liefs en tot gauw,


Nicole Janssen
Comentarios


bottom of page