top of page

Winter met lichtpuntjes.

Winter de dagen worden korter en het wordt steeds vroeger donker. Ook dat heeft weer een bepaalde gezelligheid. De kaarsjes en de open haarden worden weer aangestoken. Heerlijk de geur van speculaas en sinaasappels.

In het atelier ben ik de afgelopen week al bezig geweest met de eerste kerstbomen. En dat moet ook wil je alles op tijde klaar zijn. Vandaar dat november en december in het teken van kerst en lichtpuntjes staan.


Een heel uniek workshop staat er gepland op 19 december 2021 en 9 januari 2022, beide zondagen. Samen met mijn grote voorbeeld Marga van Donselaar van Keramiek en glazuuratelier Leim en Zwa uit elsloo hebben we de workshop : Verlicht je nieuwe jaar gepland. Hoe leuk is het om eens een workshop in 2 verschillende keramiek-ateliers te doen!

Lekker rondneuzen, je vingers in de klei, kwasten in de glazuur, genieten met anderen en zo het oude jaar uit en het nieuwe jaar in gaan.

Op zondag 19 december ‘21 en zondag 9 januari ‘22 kun je in onze ateliers kaarsenkandelaars of Theelichten komen maken. Waarmee je je huis in de nog donkere winterdagen van 2022 kunt verlichten en die ook vast in de zomer een mooie plek op je tuintafel krijgen.


19 december kom je naar het atelier van mij in Eys: Laissez faire art café. Na een rit door het mooie Limburgse heuvellandschap ga je daar onder onze begeleiding in 2,5 uur een of meer (afhankelijk van de grootte en het model) kaarsenkandelaars maken. Iets lekkers hoort erbij, daar zorgen wij voor. Je zult je ogen uitkijken in Nicoles atelier, waar naast heel veel keramiek nog allerlei moois te bewonderen is. Het haardvuur brandt terwijl we werken.


9 januari kom je naar het atelier van Marga in Elsloo, Leim en Zwa keramiek- en glazuuratelier, gelegen in de oude dorpskern (een van de mooiste dorpen van Nederland). Daar ga je je dan gebakken kandelaar glazuren in de kleuren die jij mooi vindt. Met alle Mayco glazuren (de hele collectie staat open voor gebruik) waaruit je kunt kiezen kan dat enige keuze-stress opleveren waar wij je graag bij zullen helpen. Ook hier weer iets lekkers want het is tenslotte nieuwjaar en je bent in het bourgondische Limburg.

Prijs voor deze workshop is €80 all-inn, aanbetaling €20.

Op beide dagen kun je kiezen tussen deze tijden: 11-13.30 uur of 14-16.30 uur.

Deze workshop gaat door bij een minimale inschrijving van 5 personen. Maximaal 8.

Inschrijven kan via een messenger-bericht of whatsapp.

Deze workshop is geschikt voor beginners en gevorderden.

Leuk dit toch!. Gezellig moeder-dochter-vriendin-partner-buurvrouw of mannen meldt je tijdig aan, want er zijn nog maar een paar plekjes,


Verder heb ik in

NOVEMBER EN DECEMBER Theelichten en kerststalletjes sfeervolle keramische theelichten/boompjes en kerststallen. Je huis kerstproof maken ( 2 dagdelen)


Wil je liever iets anders maken?, helemaal geen probleem. In onderling overleg bepalen we wat er mogelijk is.

Even vooraf:

ALLE workshops zijn individueel te plannen op een voor jou geschikte datum en tijdstip.


RITTENKAARRTEN

Ook de rittenkaarten zijn er natuurlijk in de winterperiode .

5 lessen van 2.5 a 3 uur kost € 95. Tijdens deze lessen behandelen we enkele technieken qua opbouw van het werk, alsmede glazuurtechnieken. Je betaald de verbruikte klei, glazuur en bakken apart. Afhankelijk van de grootte van je werk kan dat variëren. Dit is een leuke manier om kennis te maken met keramiek en ook nog wat te leren.
Bwooaahh zoveel leuke dingen om te maken. Op Pinterest is trouwens heel veel inspiratie te vinden. Mocht je daar iets tegenkomen waarvan je denkt, dat zou ik graag willen leren maken, No problem. In onderling overleg kijken we wat er mogelijk is.
ONZE WINKEL IN EYS


Die is helemaal klaar voor het komend winterseizoen. Jack heeft flink gewerkt om alles mooi te etaleren en eerlijk is eelijk het ziet er geweldig uit. De eerste kerstartikelen staan al mooi uitgestald.

De kachel btandt elke koude dag lekker en de koffie is uieraard altijd klaar. Dus wip gezellig even binnen.

Verder zijn de prachtige decoraties van @onelovewien een mooie aanvulling op ons assortiment. Deze zijn direct hier te koop of te bestellen.LOEKI KERAMIEK


Loeki keramiek heeft ook leuk nieuws!. Wij mogen met onze najaar en wintercollectie de komende 4 maanden bij @Manu-Facta in maastricht in de prachtige winkel staan. En daar zijn we supertrots op.

Manu-Facta is een coöperatie van kunstzinnige vrouwen, die hun krachten hebben gebundeld en zo samen deze prachtige kunstzinnige winkel uitbaten. Ze geven tevens ander zielsverwanten zoals loeki keramiek de kans om tijdelijk hun producten onder de aandacht te brengen.

Manu- Facta is gelegen in de St. Pietersstraat 20 in maastricht of kijk gerust ook op www.manufacta.nl. Deze winkel is zeker een bezoek waard.
Zo een heleboel nieuws en heel veel zin overal in.


Nog even omdat het moet, niet omdat ik het zo leuk vindt, maar vanaf 6 november is het wel weer verplicht om een mondkapje te dragen bij bezoek aan onze winkel. En neem je deel aan een workshop dan zal ik je QR code moeten controleren. Dat zijn de nieuwe regels en we zullen met z'n allen er weer even de schouders onder moeten zetten om de besmettingscijfers weer de goeie kant op te laten gaan. Ik hoop van ganser harte dat dit jullie er niet van weerhoudt om mijn atelier en onze winkel te bezoeken. Alles en iedereen is welkom.


We hopen jullie snel of in de winkel of bij een van de workshops of in de web-shop te mogen verwelkomen.
xxx NICOLE en JACKΣχόλια


bottom of page