top of page

Zomer 2023Allereerst dank aan alle nieuwe mensen die zich aangemeld hebben via Taverne Lambieck voor deze nieuwsbrief. En ons ook willlen blijven volgen via www.laissezartcafe.nl .

Het loopt allemaal ietsje anders dit jaar als we hadden gewild, maar daar laten we ons niet door uit het veld slaan.

Inmiddels hebben we de @kunstroutegulpenwittem gehad, en al 2 rakus-token en een fantastische theeproeverij van Mariek Grijpink.

Deze gaan we in de zomer nog een keertje herhalen.

De datums voor de komende activiteiten staan onder het kopje evenementen.


De zomer staat vooral in het teken van rust. Rust in werk, rust in geest en lichaam. iets waar we allemaal enorm naar verlangen en ook weten dat het goed voor lijf en leden is. Maar tevens het moeilijkst is om te creëren voor onszelf en onze omgeving.

Op de website is er een nieuw kopje cursus en ritten kaarten gekomen. Daar staan alle datums voor de cursisten tot en met augustus.

Tevens staat omschreven wat een 5 of 10 ritten cursus precies inhoudt. Mocht je interesse hebben?., er zijn nog een aantal plekken beschikbaar voor 2023.

Hier staan ook de datums van de geplande evenementen, zoals de theeproeverij, de raku-stook en de de cursisten expositie.Vakantieperiode


In de vakantieperiode is ons atelier en winkel gewoon geopend. Mochten er wijzigingen zijn in de openingstijden wordt dat tijdig op sociale media FB en INSTA gedeeld. Wij zelf hebben nog geen vakantieplannen. Maar mochten die er alsnog komen dan zal dat vanaf half augustus plaatsvinden.


Zomerevenementen


De volgende evenementen staan al gepland ( volledige omschrijving vindt je onder het kopje evenementen )

Inschrijven kan via mail: laissezfaire.artcafe@gmail.com of via whatsapp 06-11582924 of gewoon je naam en tel. nummer op de lijst zetten in mijn atelier.


1. Raku zaterdag 15 juli ( 4 plekken om 10.00 en 4 plekken om 13.30 uur)


2. Theeproeverij door Marieke Grijpink en theekopje maken van klei zaterdag 5 augustus 13.30 uur


3. Cursisten expositie op zondag 3 september van 11.00 tot 17.00 uur


Zover "claytalk".


ONZE WINKEL


De winkel is zomerfris, Jack maakt elke maand verse limoncello en de biologische amalficitroenen ( waar wij alleen de schil van nodig hebben) vinden gretig aftrek bij de cursisten en workshoppers. Het is zonde om die mooie smaakbommen weg te gooien. Je kunt er namelijk nog heerlijk sap van persen om te drinken of om ijs-citroenblokjes van te maken.

Elke week is Jack op pad om onze biologische lekkernijen, mooie en leuke, kleine of grote hebbedingen met de grootste zorg in te kopen. Dat is namelijk het grootste compliment wat we steeds krijgen : "wat ziet het er weer mooi uit"!.

De beleving, de rust en de sfeer maken het dat, niet alleen wij maar ook de cursisten, winkelbezoekers en passanten

zich thuis voelen.

Samen gaan we er een mooi creatieve zomer van maken, met mooie vormen en kleuren.


Het gevoel dat ik krijg als ik mijn "werkplaats" inloop en de lichten aandoe daar kan niets tegenop. Ik wordt er blij van en rustig tegelijk. Ik wordt er hyper van en stil tegelijk. Het is de ruimte die mij balans geeft.


En dat is de kunst van keramiek maken: de balans vinden!.


Vanaf hier achter mijn laptop werkend aan dit nieuwsbericht in de laatste weken van 2022 wens ik jullie gezondheid, creativiteit, kleur, rust en balans in 2023..


Dikke kus en liefs Jack en Nicole


Comments


bottom of page